اما و اگرهای اولین نورگیری رصدخانه ملی در 1401/بهره‌برداری از یک سیستم رصدی در قله "گرگش"

ساخت وبلاگ

از آغاز عملیات عمرانی رصدخانه ملی تاکنون، گودبرداری در محل قله 3600 متری گرگش به اتمام رسیده و بخش قابل توجهی از سازه پایه تلسکوپ و همچنین ساختمان قله که سالن لایه نشانی و اتاق کنترل تجهیزات در آن مستقر است، انجام گرفته است که به دلیل شرایط جوی، فصل کاری به پایان رسیده و در بهار امسال این طرح پیگیری خواهد شد و در بخش فنی نیز به غیر از بخش گنبد که به دلیل کمبود اعتبارات متوقف مانده است؛ سایر بخش‌ها از جمله ساخت تلسکوپ و آینه‌های اصلی و ثانویه اجرایی شده است.

به گزارش ایسنا، رصدخانه‌ها جایگاهی هستند که در آن منجمان به رصد و اندازه‌گیری پدیده‌های نجومی می‌پردازند و بعنوان محلی برای کشف ناشناخته‌های نجومی محسوب می‌شوند. بر این اساس در طول تاریخ رصدخانه‌های مهمی در کشور تاسیس شده است. پیشرفت رصدخانه‌های ایران با بنیان‌گذاری رصدخانه مراغه به اوج خود رسید. بنای این رصدخانه در سال 657 هجری (1261 میلادی) به سفارش خواجه نصیرالدین طوسی و به فرمان هولاکو، نوه چنگیزخان مغول آغاز شد.

رصدخانه مراغه مخصوص رصد ستارگان نبود، بلکه یک سازمان علمی گسترده بود که مشهورترین دانشمندان آن عصر، از جمله قطب‌الدین شیرازی (کاشف علت اصلی تشکیل رنگین کمان) در آن‌جا جمع شده بودند. 

این علم در کشور علی‌رغم آنکه سابقه برجسته‌ای دارد؛ ولی در عصر معاصر کمتر به آن توجه شده است و از آنجایی که توسعه این علم به پیشرفت بسیاری از علوم می‌انجامد، در سال 1382 طرح رصدخانه ملی به عنوان یک طرح علمی با بودجه مستقل در هیات دولت تصویب شد. عملیات اجرای این طرح آغاز شد ولی به دلیل عدم تحقق اعتبارات آن با افت و خیزهایی مواجه بوده، ولی با تلاش‌های پژوهشگاه‌ دانش‌های بنیادی به جایگاهی رسیده است که به گفته مجری این طرح در صورت تحقق همه زیر ساخت می‌توان امید داشت که تا سال 1401 اولین نورگیری در این رصدخانه صورت گیرد.

ایسنا

دانشگاه ملی سئول، پرجمعیت‌ترین دانشگاه کره‌جنوبی...
ما را در سایت دانشگاه ملی سئول، پرجمعیت‌ترین دانشگاه کره‌جنوبی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : computerclass10am بازدید : 94 تاريخ : چهارشنبه 29 فروردين 1397 ساعت: 13:50